Skip to content

Az esküvői vendégek öltözete

Az esküvő egy olyan esemény, ahol nem csak a jegyespár öltözete számít, hanem a vendégek megjelenése is fontos. Ahhoz, hogy a vendégek megfelelően öltözzenek az alkalomhoz, a pár is adhat iránymutatást, de ha vendégként érzed bizonytalannak ezt a kérdést, akkor nyugodtan kérdezz rá, hogy van-e tiltott szín. Előfordulhat, hogy a pár azt fogja mondani, hogy nincs semmi ilyen, érkezz abban, amiben csak szeretnél, de abból baj nem lehet, hogy rákérdezel. Ha pedig van olyan, aminek örülne a pár, ha kikerülnéd, mert esetleg a koszorúslányok ruhájának az a színe, vagy esetleg a menyecskeruháé akkor pedig biztosan hálásak lesznek ezért a kérdésért. Azért valljuk be, a férfiaknak ebben az esetben egy kicsit egyszerűbb a dolga az öltözködést tekintve.

Hagyományok

Hagyományok szerint az abszolút tiltott a fehér és a nagyon világos árnyalatú ruhák, valamint a piros öltözetek. Manapság ez már változott, hiszen nem minden esetben piros színű a menyecske ruha, viszont az egyre különlegesebb színű koszorúslányruhák miatt változhat a tiltott színek palettája.

Szabadtéri esküvő

Szabadtéri esküvő esetén a ruhák is könnyedebbek lehetnek. A nők virágos, könnyű, rövid ruhát vagy maxi ruhát választhatnak, a férfiak pedig könnyű anyagból készült öltönyt, de a rövid ujjú inget nem javaslom, az nem elegáns.

Tematika

Ha az esküvőnek van egy konkrét témája, például Disney, zene vagy utazás, a vendégeknek érdemes a téma stílusához illeszkedniük, az ifjú pár biztosan hálás lesz a figyelmességetekért és a fotók pedig még inkább át fogják adni az est hangulatát.

Ez a téma lehet egy meghatározott korszak is, 1920-as alkoholtilalom, Gatsby, vagy akár a disco korszak, rockabilly vagy akár a hippik színes bohókás világa.

Színek és kiegészítők

Az esküvő színeinek megfelelő ruhaválasztás mindig egy jó ötlet lehet. Az ifjú pár választhat az esküvőt jellemző színt, amiben szeretnék, ha a vendégek megjelennének, viszont amennyiben ezt szeretnék, úgy időben tájékoztassák a vendégeket erről a kérésről, hogy legyen idejük felkészülni. Itt nem arra gondolok, hogy minden vendég tetőtől talpig egy színben legyen (bár annak is lenne egy varázsa, bár azért ez nehezebben kivitelezhető), viszont kérhetjük a vendégeket mondjuk, hogy viseljen mindenki valami kéket.

Öltözzetek egyformába

Párként szuperül mutat, ha egyforma árnyalatú a hölgy ruhája és a párjának ingje vagy nyakkendője, de ha egy baráti társaság vagytok, akár akkor is összebeszélhettek, hogy valamiben egyezzen az öltözetetek. A csoportképeken biztosan nagyon jól fog kinézni.

Dress code

Amennyiben az esküvői meghívóban vagy az esküvői weboldalon szerepel dress code, amely segít a vendégeknek eligazodni az öltözködés terén, akkor vendégként tartsátok tiszteletben. Ifjú párként pedig legyetek világosak, ha ilyen kérésetek van, és időben közöljétek azt a vendégeitekkel!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük