Dolgok, amire a ruha igazításnál figyelnetek kell!

A ruha kiválasztása után a legtöbb esetben még van teendő a ruhával. A szalonból bérelt ruha esetében előfordulhat, hogy a Ti esküvőtök előtt még más menyasszonynak is kiadják a ruhát, akinek más lehet a mérete, mint a tiétek. Ezért mindenképp az esküvő előtt pár héttel pontosítani kell, hogy milyen igazítások szükségesek a ruha kapcsán.

Másik eset, ami befolyásolhatja a ruhát, az, hogy a menyasszony a szervezés ideje alatt fogyni vagy hízni fog. Ezért nem szabad túl korán méretre igazítani, mert akkor még változhat az ara alakja. Ebben az esetben egy fűzős ruha segíthet, hiszen ott pár méret mozgástér van.

A varratás esetében a legnehezebb ilyenkor a helyzet, hiszen vannak olyan típusú ruhák, amik nem engedik a méretváltozást. A „hercegnősebb” fazonok esetén nem probléma, ha picit szélesebb lesz a derék, azonban egy testhez simuló ruhánál komoly gondot okozhat, hiszen akkor nincs fűző, egy az egyben arra a méretre van tervezve a ruha, aki megrendelte. Erre nagyon figyeljetek oda, ha ilyen terveitek vannak!

Amennyiben már előre tudjuk, hogy valamilyen igazításra, változtatásra lesz szükség, akkor mindenképp kérdezzünk rá, hogy mennyivel az esküvő előtt kell menni próbálni, hogy még biztosan tökéletes legyen, legyen idő változtatni. Az idő szempontjából azt is figyelembe kell venni, hogy mi az, amit változtatni szeretnétek. Amennyiben egy bonyolultabb kérésetek van, azt mindenképp időben jelezzétek, hiszen nem biztos, hogy a zsúfolt esküvőszezonban elegendő időt tudnak ilyenre szánni, ha nem szóltok előre.

Vásárlás esetén elvisszük a szalonból a ruhát, így optimális esetben akkora a méret, ami nekünk a legmegfelelőbb.Ez a legtöbb esetben azonban nincs így, hiszen a szalonos ruhák inkább hosszabbak, hiszen azt az alacsonyabb lányokra is hozzá tudják igazítani, míg plusz anyagot hozzátoldani nehezebb. Érdemes a próba során megkérdezni a költségeket, ha még szükség van változtatásra, ne a végén érjen váratlanul, ezt a költséget is kalkuláljátok bele a tervezetbe!

A menyasszonyi ruhák nagyon kényesek, nem szabad őket mosni vagy vasalni. Éppen ezért érdemes rákérdezni, hogy a szalon tud-e gőzölési szolgáltatást adni, hogy tökéletes legyen a ruha a Nagy Napra, vagy érdemes nektek egy gőzölőt beszerezni, vagy amennyiben esküvőszervezővel dolgoztok, az esküvő napján előfordulhat, hogy nála is lesz. (ezt érdemes megkérdezni tőle időben) Fontos, hogy amennyiben bérlésben gondolkoztok, kérdezzétek meg a szalonban, hogy mi történik, ha véletlenül a ruha megsérül, ezt szerződésben erősítsétek meg.

Fontos, hogy a menyasszony a lehető legkényelmesebben érezze magát a Nagy Napon, hiszen, ha nem komfortos a ruha, az egész estére rányomhatja a bélyegét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük