Skip to content

Koszorúslányok

A koszorúslányok a régi hagyományok szerint a menyasszonyra vigyáztak, segítségükkel megzavarták az ártó, rossz szellemeket. Más mondás szerint a koszorúslányok azért viseltek egyforma ruhát az esküvőn, hogy egyforma esélye legyen a hajadon lányoknak a férfiaknál.

Kit válasszatok koszorúslánynak?

Koszorúslányok régebben első körben a testvérek voltak, manapság ez már kibővült a baráti körre is.

Nagyon fontos, hogy olyanokat válassz, akikben teljesen megbízol és akit szeretettel fogadsz minden helyzetben, hiszen ne feledd, ezek a lányok fognak végigkísérni a Nagy Napon is! Senkinek se akarj megfelelni, senkinek sem jó, ha csak „muszájból” hívsz meg valakit.

Amennyiben a koszorúslányok korábbról nem ismerték egymást, célszerű egy kis összehozó bulit vagy valamilyen alkalmat keríteni arra, hogy a lányok kicsit jobban megismerjék egymást.

Koszorúslány feladatok

Kötelező feladatok nincsenek, de ha már elvállaltad ezt a tisztséget illendő felajánlani a segítséget, még ha nem is veszi igénybe a menyasszony, biztosan jól fog esni a gesztus, hogy számíthat rád.

Fontos, hogy koszorúslányként csak azt vállald, amit aztán később be is tudsz majd tartani, illetve menyasszonyként ne legyenek elvárásaid, hiszen nem tudhatod, hogy ki mennyi pénz vagy időráfordítást tud szánni az elképzeléseidre. Inkább mondja el a menyasszony, hogy miben lehet segíteni és a koszorúslányok a saját lehetőségeihez mérten vállaljanak feladatokat!

A lánybúcsú szervezés nagyrészt a koszorúslányok feladata, de a lánybúcsún megjelennek azok is, akik egyébként nem koszorúslányok. Célszerű itt is megkérdezni a menyasszonyt, hogy mire vágyik, és mi az, amit biztosan nem szeretne. Nincs is annál rosszabb, amikor egy bulin feszeng a társaság, netalántán a főszervező.

Ruha kérdés

Korábban, ahogy már említettem az ártó szellemek összezavarása volt a cél a közös ruhával, illetve hogy egyenlő esélyekkel indulhatnak a párválasztásban a hajadon hölgyek, manapság csak szimplán az összhang miatt választanak egyforma ruhát, de gyakran csak egy árnyalat van megbeszélve, vagy előfordul, hogy több színből összeállított színskálából választanak a hölgyek. Amennyiben egyforma színű is a ruha, nagy divat manapság az úgynevezett Infinity ruhák, ahol végtelen verzió, lehetőség van arra, hogy megkössék a lányok a ruhájukat, így egységes érzetet kelt az egyforma ruha, de mégis mindenki a saját egyéniségének és alakjának megfelelően kötheti meg a ruháját.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük