Tervezzünk együtt, kísérjétek végig velem az esküvőszervezést – #8 Fotós választás

Tervezzünk együtt, kísérjétek végig velem az esküvőszervezést - #8 Fotós választás

A fotós választás számomra volt különösen fontos, hiszen már nagyon fiatal korom óta fényképekkel díszítettem a szobámat, a középiskola és az egyetem alatt pedig az egyik szenvedélyemmé vált a fotózás.

A minőségi munkát meg kell fizetni, hiszen a fotós képzettsége, szakértelme, a felszerelése és nem utolsósorban az utómunka rengeteg idő, energia és pénz. Teljes mértékben megértem azokat a párokat, akik meghökkennek az árak kapcsán, hiszen egyben nagyon soknak tűnik, viszont valamennyire belelátok a másik oldalba is. A Nagy napon a fotózás és a videózás csak egy töredéke a fotós és videós csapat munkájának. Az utómunka, a képek válogatása, szerkesztése, esetleg retusálása és a videó vágása, kisfilmmé tétele rengeteg idő és energia.

Mi mindenképp szerettünk volna fotoboxot, hogy a vendégeink megörökíthessék magukat ilyen formán is, így olyan csapatot kerestünk, akiktől egy helyről tudjuk megrendelni minden szolgáltatást. Sok ajánlatot kértünk sok helyről, voltak nagyon szimpatikus csapatok, akik nem fértek bele a költségvetésbe, és voltak, akik sajnos már foglaltak voltak, pedig időben kezdtük a szervezést.

Nagyon fontosnak tartom, hogy a fotós és a videós összeszokott csapat legyen, hiszen többször tapasztaltam azt, hogy ha a fotós és a videós külön dolgozik, akkor mindkettő a saját anyagát tartja fontosnak, és hajlamosak egymás képébe, egymás munkájába belesétálni, figyelmen kívül hagyni a másikat. Valamilyen szinten érthető, hiszen mindenki a legjobb formáját szeretné nyújtani, de úgy gondolom, hogy a csapatok mindig gördülékenyebben tudnak egymással dolgozni. Nagy örömmel láttam, hogy egyre több olyan fotós és videós dolgozik együtt, akik vagy testvérek, vagy az életben is egy párt alkotnak. Szerintem ezek nagyon szuperek, hiszen így igazán nagy az összhang közöttük.

Mi is egy olyan csapatot választottunk, akik egy párt alkotnak, a fotót egy nő csinálja, míg a videókat a párja. Természetesen a fotobox szolgáltatás sem maradhat el, amit szintén tőlük rendeltünk. Ez a csapat nem más, mint a MIREX.

A jegyesfotózástól eltekintettünk, mert viszonylag messze vannak hozzánk és az útiköltség túl drága lett volna egy külön alkalomra. Szerencsére Emese barátnőmet rá tudtam venni, hogy készítsen rólunk pár képet, és remélem több ilyen alkalom is lesz majd. 🙂

Egyébként nektek javaslom, ha van lehetőségetek a saját fotósotokkal elmenni jegyesfotózásra, mert szuper lehetőség az ismerkedésre, a fotósotok az esküvőre már pontosan fogja tudni, hogy mi áll nektek jól, hogyan kell hozzátok szólni, hogy ellazultak legyetek!

Bízok benne, hogy minden várakozásunkat felülmúlják majd a képek, a referenciaanyaguk nagyon meggyőző volt. Továbbá náluk találkoztam azzal a lehetőséggel is, hogy a nyersanyagokat is megkapjuk az esküvőről, ami különösen izgalmas számomra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük