Tervezzünk együtt, kísérjétek végig velem az esküvőszervezést #9 – Zene a templomi szertartáson

Zene a templomi szertartáson

Van olyan, hogy a vendégek nagy része nem vallásos és a templomi szertartás általában untatja őket. Ezt el kell fogadni. Azonban, ha a párnak fontos, hogy egyházi szertartás is legyen, viszont az is fontos lehet, hogy a vendégeknek maradandó emléket nyújtsanak szuper lehetőség lehet, ha a szertartás alatt élő zenét alkalmaztok. Több olyan vonós, akusztikus csapat dolgozik az esküvő szektorban, akik a templomban zenélnek a szertartás alatt, a bevonuláskor, kivonuláskor.

Az én családom kislány korom óta Vácon a deákvári Jézus szíve templomba szokott járni. Ott szerintem egy csodás szokás, hogy minden hónapban egyszer van „gitáros mise”, ami annyit tesz, hogy akkor nem az orgonás aláfestés van az énekek alatt, hanem egy csapat gitárral, furulyával, hegedűvel, dobbal zenél és modernebb, vidámabb hangzással dobják fel a szertartást. Így jutott eszembe, hogy ez egy nagyszerű lehetőség lenne az esküvőnkön is.

Mivel az esküvőnk a nyári szezon közepén van, így nehézséget okozott összeszervezni a csapatot, de szerencsére sikerrel jártunk, így egy igazán különleges élményt sikerül beszerveznünk a szertartásunkba. Mivel csak rövid szertartásunk lesz, így csak pár zenével fognak készülni, de úgy gondolom mégis nagyon megható és mégis különleges lesz.

Természetesen nagyon szépek az orgonás zenék is, de ha valami különlegesebbre és formabontóbbra vágytok ez nagyszerű lehetőség lehet számotokra is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük