Skip to content

Élménybeszámoló – Daniela és Gergő esküvő

Daniela és Gergő esküvő - 2021. 07. 03.

Kezdő szervezőként egy hatalmas kihívást és feladatot kaptam. A felkéréskor még nem is számítottam rá, hogy mekkorát. Kicsit több, mint egy éve érkezett egy üzenet…Gergő írt, hogy összeházasodnak a menyasszonyával, de mivel Németországban élnek, ezért elég sok feladatot bíznak majd rám. Ezzel semmi probléma nem volt, szívesen segítettem és természetesen elvállaltam a szervezést.

Az első találkozónkra pár hónap múlva került sok, mikor a pár Magyarországra látogatott. Eljöttek hozzám és elmesélték az elképzeléseiket. Elmesélték, hogy már van pár szolgáltató – köztük a helyszín, – amit már kiválasztottak, de még bőven akadt feladat. Ahogy elmentek már rögtön pörgött az agyam, hogyan is lesz az esküvő, miket kell még elintézni. A szervezés megkezdődött, de még a helyszínt látnom kellett ahhoz, hogy el tudjak képzelni mindent és a szolgáltatóknak pontos információt tudjak nyújtani. A helyszín egy balatoni város, Tihany volt, így nem tudtunk akkor ellátogatni oda. Balatoni helyszín lévén célszerűnek gondoltam, hogy balatoni szolgáltatókkal dolgozzunk, hiszen ők jobban ismerik a helyszínt, esetleg már dolgoztak ott, illetve az utazási és esetleges szállás költsége is megspórolható. Fel is vettem jó pár szolgáltatóval és az alap egyeztetéseket meg is beszéltük.

Még a nyáron – mikor a pár újra Magyarországra látogatott – egy egész napot a Balatonon töltöttünk, bejárva minden fontos helyet, amiről tudnom kellett. Mivel néha a szervezés mellett kamerát is ragadok, és a párral nehéz volt összeegyeztetni a jegyesfotózás időpontját, ezért úgy döntöttünk, hogy ha már ott vagyunk együtt egy ilyen csodás helyszínen, akkor készítsük el a jegyesfotóikat. Csodás hangulatban telt, a pár örült, mert azt mondták ritkán készül róluk közös fotó.

 

Jegyesfotózás

A helyszínbejárás után még jobban beindultak a fogaskerekek a fejemben. Már tudtam mekkora hellyel gazdálkodunk, mit hova képzel el a pár, azonban kis idő elteltével arra jutottunk, hogy bár csodálatos a helyszín, mégsem nekik való, nem tudnak mindent megvalósítani ott, amit szeretnének. Ekkor még nagyon ragaszkodtak a Balatonhoz, így egy Balatonfüredi lakodalomhelyszínre esett a választás, hiszen a templom, ahol a szertartást tervezik is ott található. Ekkor történt, hogy erre a helyszínre már el sem jutottam, csak emailes konzultációkkal tudtam egyeztetni a helyszínnel, hiszen sajnos elérkezett a vírus súlyosabb hulláma, amikor az éttermek bezártak és a pár sem tudott Magyarországra utazni. Akkor még bíztunk abban, hogy minden jól alakul, a meghívók erre a helyszínre már készen álltak.

Ezt a helyszínt sosem láttam, mert időközben a pár beleszeretett egy újabb helyszínbe a Dunakanyarban. Nem is teljesen értettem, hogy miért ragaszkodtak korábban annyira a Balatonhoz, mikor mindketten a Dunakanyarból származnak. Így esett a választás a visegrádi Nagyvillám étteremre. A kilátás lenyűgöző és csodálatos, és mivel a vendégek többsége Vácról és környékéről utaztak, könnyebb volt nekik a hazautazás.

 

Visegrád – Nagyvillám Étterem

A helyszínt megnéztük, megterveztük a dekorációt, a terem berendezését, a menüt. Később egy újabb találkozó alkalmával a két szuperprofi dekoros csapattal látogattunk el a helyszínre. Ők a FLOWdesignER és a Dekor & Stílus csapat voltak. Előbbi a virágdekorációért, utóbbi a textil dekorációért felet. Elképesztő, hogy két különálló csapat milyen összhangban tudott együtt dolgozni.

 

FLOWdesignER és Dekor&Stílus tökéletes összhangú dekorációja

A szervezés teljes ideje alatt Danielával beszéltem Messengeren, emailben, hangüzenetekben. A hangüzenetek voltak a legjellemzőbbek, mert bár Daniela jól beszél magyarul, de úgy érezte, hogy magabiztosabb és gyorsabb neki, ha mindezt nem írásban megfogalmazva, hanem beszéd formájában teszi. Így jobban ki tudta fejezni magát, nekem pedig bár többet kellett jegyzetelnem, de így is gördülékenyen ment a közös munka.

 

Az új helyszín miatt újra kellett csinálni a meghívókat, amiket Betti kreatív papíráru könnyen és gyorsan újra tervezett nekünk. Ekkor készültek el az ültető és menükártyák, valamint az asztalszámok is.

 

Betti kreatív papíráru – menükártya

A vírushelyzet miatt az utolsó napig voltak olyan időszakok, hogy kérdéses volt, hogy megtarthatjuk-e egyáltalán az esküvőt, illetve, hogy a pár meg tud-e szállni valamelyik szállodában. Németországban más szabályok voltak, így hosszas telefonbeszélgetések után végre sikerült elintézni, hogy gond nélkül megérkezhessen a pár és a német, illetve osztrák vendégek. A Hotel Honti rengeteget segített nekem ebben.

Mivel a pár kevesebbet tudott utazni, mint tervezett, így nagyon sok dolgot egyedül kellett intéznem, amihez nagy bizalom kellett tőlük, amit ezúton is köszönök nekik. Természetesen amiben tudtunk egyeztettünk.

Az utolsó napokban már minden a helyén volt, Daniela kérdezte is, hogy hogy mi a baj, hiszen annyira nyugodt minden. Én ezt bóknak vettem. Pár nappal az esküvő előtt érkezett a pár, akkor elmentünk ruhapróbára és az utolsó simításokat végeztük.

Aznap külön töltöttük a reggelt, a pár Geri családjánál, én a helyszínen voltam. Tartottuk a kapcsolatot, hogy minden a helyén van-e. A dekoráció csodás munkát végzett, a pár elérzékenyülve lépett a terembe. Külön megragadó hely volt a fotófal és a fotobox, amit a fotósok – Mywayfilm – hozott magával. Szinte egész este állt valaki a fal előtt és viccesebbnél viccesebb képeket készítettek maguknak, illetve a párnak ajándékba.

 

A csodás fotókért köszönet a Mywayfilm csapatának

A szertartás egyik, ha nem a legmeghatóbb része az volt, mikor a párom Inotay Zsombor felolvasta a pár személyre szabott versét, amit a megismerkedésükről és a közös kalandjaikról írt. Voltak megható és vicces részei is, így egy kisebb érzelmi hullámvasútra ülhettek fel a résztvevők.

Az est folyamán – egy kis problémát leszámítva – minden zökkenőmentesen alakult. Az említett kis problémát is egy kis összefogással sikerült megoldanunk. Hihetetlen élmény volt látni, hogy a vendégek, a barátok és családtagok mennyire szeretik a párt és próbálják egy emberként segíteni őket és az én munkámat is.

A ceremóniamester, Szűcs-Szakál Miklós és a dj, Salamon Zoltán végtelenül profi munkát végeztek. A táncparkett mindig tele volt, a hangulat egészen hajnalig töretlen volt.

 

Szűcs-Szakál Miklós egész éjjel koordinálta a vendégeket

 

Salamon Zoltán hajnalig táncoltatta a násznépet

Másnap fáradtan, de élményekkel telve bontottuk le a dekorációt.

Végig azt mondta nekem a pár, hogy velük nehéz lesz és, hogy problémásak lesznek. Én viszont hálás vagyok nekik, hiszen ezzel az esküvővel rengeteget tapasztalhattam és tanulhattam.

Nagyon köszönöm a bizalmatokat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük