Interjú a Cilinderesek egyik alapítójával, Jaloveczky Viktóriával

Jaloveczky Viktóriával, a Cilinderesek egyik alapítójával beszélgettünk! Elmondhatom, hogy egy nagyon tartalamas és érdekes beszélgetésben volt részem, Viki minden szavából érződik, hogy imádják a munkájukat, ami egy esküvői szolgáltatónál főnyeremény!

Hogyan indult a pályafutásotok, honnan indult a Cilinderesek?

2017-ben jött létre a Cilinderesek, Debreczeni Attilával ketten alapítottuk, évekig egy párt is alkottunk. Tehát mondhatjuk, hogy ez egy “igazi-szerelem project”, ami persze továbbra is az, habár időközben már “csak” üzlettársak vagyunk, barátként továbbra is számíthatunk egymásra.

Attila akkoriban már évek óta dolgozott több ezer fős sportrendezvényeken speaker-ként, amikor az egyik futóversenyen induló lány felkérte, hogy legyen a ceremóniamestere a közelgő esküvőjén. Igent mondott, habár azt se tudtuk, mit is csinál egy ceremóniamester, utána kellett néznünk a neten… Az esküvőre már ketten mentünk, ő volt a ceremóniamester, én meg segítettem a háttérben. Ezen az esküvőn azt tapasztaltuk, hogy egy fantasztikus, varázslatos közegbe csöppentünk, mindenki szeret mindenkit, csak úgy áradt a „szeretet-flow”, csupa vidám, boldog ember, és ennek mi is a részesei lehettünk, az ő örömük valahogy a mi örömünk is lett. Mindezekhez ráadásul hozzá tudtunk adni a munkánkkal, amit nagyon élveztünk, és szemmel láthatóan (és füllel hallhatóan) a vendégek is örültek nekünk!

A végén, amikor eljöttünk, megölelt minket az ifjú pár, az örömszülők, és megköszönték, hogy ott voltunk. Hazafelé a kocsiban összenéztünk, és azt mondtuk: mi ezzel szeretnénk foglalkozni! Így indultunk… lett egy „fapados” honlapunk, én kitaláltam a nevünket: Cilinderesek (valahol legbelül úgy éreztem, hogy mi majd úgyis egy csapat leszünk, tehát megelőlegeztem a többes számot), lett logónk, és elindultunk… Az indulás évében 2 esküvőnk volt, 2018-ban már 14, 2019-ben 56 esküvőn vettünk részt – ekkor már három cilinderes jelentette a csapatot. 2020-ban 140 lefoglalt esküvővel vártuk a szezont, amikor a Covid kicsit közbeszólt, de abban évben is megvolt a 100 fölötti esküvőnk, mostanra a Cilinderesek ceremóniamesterei évi 300+ esküvőn vesznek részt.

A cilinder a védjegyetek, hogyan jött ez az ötlet?

A sportrendezvényeken, ahol Atti speakerkedett egy barátjával, azt találták ki, hogy cilinderrel a fejükön könnyebben ki tudnak tűnni a tömegből. Amikor az első esküvőre ment Atti, akkor meg valahogy nem tudta elképzelni magát cilinder nélkül, úgyhogy az is ment vele.

Mit csináltok pontosan? Ti kicsit többek vagytok, mint csak egy ceremóniamester szolgáltatás!

Igen, mi egy csapat vagyunk, rendszeresen tartunk csapatépítőket, fejlesztjük magunkat, tanulunk egymástól. Nem csak ceremóniamesterkedünk, hanem ha igény van rá, akkor kreatív, szimbolikus szertartásokat is vezetünk, illetve nagyon fontos, hogy az évek alatt rengeteg nagyon jó szolgáltatóval alakítottunk ki – mondhatjuk szinte – baráti kapcsolatot, ezért van egy szuper esküvői szolgáltató-kiajánló rendszerünk is, amit azok a párok kapnak meg, akik cilinderest szeretnének az esküvőjükre ceremóniamesternek. Az összes általunk ajánlott szolgáltatóval kivétel nélkül nagyon szeretünk együtt esküvőzni, szívből ajánljuk őket, mert tudjuk, hogy emberileg imádni valók, és szakmailag is nagyon jók, és mindig maradéktalanul meg vannak elégedve velük, és a munkájukkal a párjaink.

Mindig törjük a fejünket valami újításon, készítettünk egy esküvői helyszín-ajánló oldalt, illetve a legújabb projektünk a „Cilinderes Játékest”, ahová mindenkit szeretettel várunk, akik szeretnének kicsit kiszakadni a szürke hétköznapokból, szeretnének játszani, nevetni velünk!

Hány tagja van jelenleg a Cilinderesek csapatának?

16-an vagyunk jelen pillanatban.

Mindenkinek különböző színű a cilindere. Ez mi alapján dől el, hogy ki milyen színű cilindereres?

Az idők során, és ahogy egyre többen lettünk cilinderesek, már minden szín elkelt a palettáról, úgyhogy most már csak árnyalatbeli különbségek vannak, de amúgy mindenki saját ízlése, stílusa szerint dönti el, mi áll hozzá a legközelebb, és olyan színűt választ, amilyet szeretne.

Ha valaki szívesen lenne szintén Cilinderes, hogyan tud hozzátok csatlakozni? Mik az elvárások felé?

A mi csapatunk egy nagyon – ahogy a cilindereink is mutatják – színes társaság, igazi egyéniségekkel. Ami közös bennünk, hogy mindannyian nyitottak vagyunk, nagyon szeretjük az embereket, szeretünk kapcsolódni, barátkozni, kommunikálni mindenkivel. Azt hiszem, hogy ez a fajta nyitottság és szeretet alapvetés kell, hogy legyen annak az embernek is, aki hozzánk jelentkezik. Egyértelműen szeressen, és tudjon is kommunikálni, ne ijedjen meg ha 100-200 fős tömeget kell mozgatni, és legyen benne egy kis lazaság, humor és egészséges szintű önbizalom, magabiztosság.

Többfordulós körben tudnak hozzánk jelentkezni, akik kedvet éreznek magukban ehhez az egészhez. Első körben egy pár perces videót kérünk tőlük, amit nem kell túlgondolni, csupán arra vagyunk kíváncsiak, hogyan beszélnek, milyen a kisugárzásuk, stb. Ez után, ha úgy döntünk, hogy egymás markába csapunk, gyakorlati és elméleti képzésben is részt vesz. Majd pedig eljön velünk több esküvőre, és megnézi, hogy gyakorlatban hogyan is „működik” néhány cilinderes. Akiket felveszünk a csapatba, azon túl, hogy nagyon tehetségesek, igazán talpraesettek és mondhatni, „ceremóniamesternek születtek”, mi „csak” megtanítjuk nekik azokat a dolgokat, amiket az évek alatt elsajátítottunk, készen kapnak egy tudást, és rendszert a kezükbe.

Mi alapján tudják kiválasztani a párok, hogy kivel dolgoznának szívesen? Mint Cilinderesekhez érkezik a megkeresés, vagy az egyes személyekhez?

Amikor beérkezik hozzánk az ajánlatkérés, az az emberünk kapja, aki szabad az adott napon, és ő hívja fel a párt. Előfordul olyan, hogy valamelyikünket látták egy esküvőn, és kimondottan őt szeretné a pár, és ha szabad a napja, akkor egyértelműen rá osztjuk a megkeresést, ha pedig foglalt, akkor ajánlunk a csapatból mást (akivel egyébként szintén nagyon hamar megtalálja a pár a közös hangot, így a legtöbb esetben viszik a „másik” cilinderest az esküvőjükre…). 

Nálatok női és férfi ceremóniamesterekkel is találkozhatnak a párok. Milyen stílusú pároknak tudnátok inkább női és kiknek inkább férfi ceremóniamestert ajánlani?

Mi azt tapasztaljuk, hogy a minket felkereső párok csak kis százaléka ragaszkodik a „sztereotípiához”, hogy férfi cilinderest szeretne, és nagyobb részt nyitottak arra, hogy nő is lehet a ceremóniamesterük. Sőt, van, aki kimondottan női cilinderest keres, mert amellett, hogy egy nő ugyanolyan magabiztosan és határozottan „tartja a gyeplőt” az esküvőn, női energiáit plusz „szupererőként” tudja kamatoztatni, például amikor meg kell igazítani a menyasszony haját, vagy be kell púderezni az orrát, esetleg igazítani a rúzsán… vagy épp segíteni tartani a hatalmas szoknyáját, amikor a mosdóba megy (true story!)… Én sosem éreztem, egyetlen esküvőmön, de a privát életemben sem, hogy azért mert nő vagyok, hátrányban indulnék bármiben, sőt! A „kemény maggal” is ugyanúgy el tudok poénkodni, röhögcsélni, mint egy férfi, ám amikor azt kérem, hogy most ezt, vagy azt kéne csinálni, mondjuk „srácok, gyertek be légyszi, mert jön a torta…”, akkor már csak azért is jönnek, mert nő vagyok, és megadják a tiszteletet, gyakran hallom, ahogy viccesen visszaszólnak: „Igenis tanárnő, jövünk mááár!”. vagy „Jó, főninéni, már megyünk is!”. Nagyon cukik, imádom őket!

Milyen arányban van nálatok női és férfi ceremóniamester a csapatban? Ugye 16-an vagytok.

16-an vagyunk, ebből 4-en vagyunk nők. Közös mind a négyünkben az, hogy elég „fiúsak vagyunk”, van bennünk vagányság, az esküvőkön határozott attitűddel vagyunk jelen, de ugyanúgy egy finom női, elegáns (távolság)tartás is érezhető rajtunk, és ezt ötvözve szuperül működünk ebben a – csak első pillantásra – „férfias” szakmában, mint a ceremóniamesterkedés.

Dolgoztatok már esküvőszervezővel? Mik a tapasztalatok, milyen egy esküvőszervezővel dolgozni?

Igen, és nagyon jó volt az összhang. Számunkra az a fontos, hogy a pár boldog és önfeledt legyen az esküvőn. Ha esküvőszervezővel dolgozunk, akkor ez alapból is közös érdek, így aztán könnyen tudunk együttműködni mindig, öröm a közös munka. Az esküvőszervező összehívja a meetingeket, egyeztetünk, átbeszéljük a forgatókönyvet, stb. Az esküvőn pedig nem kérdés, hogy egymás munkáját messzemenőkig segítjük.

Persze, nekem, mint esküvőszervezőnek, az a tapasztalatom, hogy amíg a ceremóniamester vezényel, szórakoztatja a násznépet, addig én a háttérben tevékenykedek.

Igen, kiegészítjük egymást az esküvőn, abszolút együttműködünk. Például, a legtöbb esküvőmön szimbolikus szertartást is vezetek, ami előtt én szoktam berendezni az asztalt, gondoskodni arról, hogy minden ott legyen: gyűrűpárna, gyűrűk, ha van kreatív rész, akkor ahhoz a kellékek, szülőköszöntők, stb. Amikor esküvőszervezővel dolgoztam, mindig nagyon jó érzés volt, hogy tudtam, ő intézi helyettem ezeket a dolgokat, messzemenőkig megbíztam benne.

Van kedvenc, legkülönlegesebb történetetek esküvőről? Elmesélitek?

Mindig a legutolsó esküvő a legkülönlegesebb, legalábbis nekem, és szerintem a többiek is így vannak ezzel. Mindig arról tudok a legtöbbet és leglelkesebben beszélni, ami még friss élmény. Idén 35 esküvőm volt és tényleg az van, hogy mindegyikről órákon át tudnék mesélni,  ezermillió olyan pillanat volt, amiért imádtam őket! Nagyon nehéz választani egyet. Ebben az évben a „szezonzáró”, novemberi esküvőm nagyon emlékezetes maradt, hiszen az egész esküvőt én szerveztem, mert a pár, aki tavaly látott munka közben, felkért, hogy szervezzek meg nekik mindent, mivel ők külföldön élnek. A bő egy év közös munka, beszélgetések alatt még közelebb kerültek hozzám, mint azok a párok, akiknek „csak” ceremóniamesterkedem, habár velük is, kivétel nélkül nagyon egymásra vagyunk hangolódva, egy húron pendülünk. Szóval ez a november közepi esküvőm még a szokásosnál is bensőségesebb volt, a szertartáson, amikor mondtam a szöveget, többször én is nagyon bevonódtam, meghatódtam a reakcióktól, nagyon kellett koncentrálnom, hogy ne könnyezzek velük együtt… Kivételesen táncos kedvű volt a násznép is, hajnalig folyamatosan mulatott a táncparketten egy 15-20 fős társaság, öröm volt nézni, és részt venni a buliban velük!

Hogyan, milyen felületen tudnak titeket a párok megkeresni?

Facebook, Instagramon, és Youtube csatornánk is van, mindenhol Cilinderesek-ként vagyunk fent, de a honlapunkon (www.cilinderesek.hu) található az ajánlatkérő rendszerünk, ahol a párok néhány kattintással fel tudják velünk venni a kapcsolatot.

Köszönöm az interjút, a csodás beszélgetést! 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük