Tervezzünk együtt, kísérjétek végig velem az esküvőszervezést! #17 – Ital

Az italválasztás fontos eleme az esküvőnek, hiszen az esküvők nagy többségében alkoholt fogyaszt a násznép (hallottam már teljesen alkoholmentes esküvőről, de ez a ritkábbik eset). Vannak olyan helyszínek, ahol teljeskörűen benne van az árban az alkoholos italcsomag, sőt az is előfordulhat, hogy nem is engednek bevinni a helyszínre saját, hozott italt. Ennek előnye, hogy helyben meg van oldva az ital kérdés, azonban ez általában jóval drágább megoldás, általában minden megbontott üveget ki kell fizetni és amennyiben valamelyik családtag, rokon vagy barát szeretne felajánlani pár üveg bort vagy pálinkát, akkor ebben az esetben ebből probléma lehet.

Mindenképp érdemes megkérdezni a helyszínt arról, hogy mi náluk az erre vonatkozó protokoll. Vannak olyan helyszínek is, ahova engedik behozni az italt, de a felszolgálásukhoz ebben az esetben szervízdíjjal vagy dugódíjjal kell számolnotok. Ez előnyös, mert lehetőségetek van saját italt bevinni, így, ha van ismerős, aki olcsóbban tud italhoz jutni vagy van valaki, aki tud nektek italt felajánlani, akkor nagy segítség lehet, viszont nehéz bebiztosítani a megfelelő mennyiséget. Amennyiben mégis erre a döntésre jutnátok, vannak olyan italszállító cégek, akik a megmaradt italok egy részét visszaveszik az esküvő után, így a tervezett keret fölé tudtok lőni és így biztosan nem marad senki szomjas az este végére.

Az is előfordulhat, – ahogy a mi helyszínünk esetében is -hogy a helyszín adja az alkoholmentes italokat, a sört és a bort, minden egyéb alkoholos italt mi vittünk. Ez előnyös, mert a család barátjától kaptunk pálinka felajánlást, míg egy italszállító céggel meg tudtunk egyezni a többi rövidital tekintetében. Ez azért is előnyös, mert így minden italfajtából annyit választunk, amennyit mi szeretnénk, de természetesen a tapasztaltabbaktól is kértünk tanácsot.

Amennyiben tudjátok, hogy a násznép milyen italokat szokott inni egyéb családi vagy baráti rendezvényen, az nagy könnyebbség lehet nektek az itallap összeállításában is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük