Skip to content

A különleges esküvői ceremóniák: Egyedi pillanatok az esküvőn

Vonjatok be, titeket jellemző elemeket, szabjátok magatokra az esküvői ceremóniát. A ceremóniákat általában a polgári szertartás keretén belül tartják és a két különálló élet egybefonódását szimbolizálják.

Homokceremónia

A homokceremónia során az ifjú pár két különböző színű homokot önt egy közös üvegbe, vázába, vagy képkeretbe, jelképezve ezzel két élet összeolvadását, a közös jövőt és egységet. Manapság talán ez a legnépszerűbb ceremóniafajta.

Gyertyagyújtás

Ez a leghagyományosabb, egyik legrégebbi esküvői ceremónia fajta. A gyertyagyújtás során az ifjú pár egy-egy gyertyát gyújt meg, majd együtt meggyújtják a közös gyertyát. Ez a két család és két élet összekapcsolódását szimbolizálja.

Faültetés

Az faültetés során az ifjú pár egy kis fát vagy növényt ültetnek el, jelképezve a kapcsolat növekedését és fejlődését az évek során. Hozhattok földet mindketten a szüleitek házától, amit az ültetés keretén belül ráönthettek a fa vagy növény földjére.

Festés

Ha jó a kézügyességetek, akkor kezdjetek el még otthon egy festményt és fejezzétek be a szertartás keretén belül a művet. Ha egyszerűbb ecsetvonáskat terveztek, akkor az egészet megtehetitek a szertartás alatt. 

Könyvek vagy levelek

Az ifjú pár választhat egy számukra kedves könyvet vagy levelet, amelyet együtt zárnak majd le egy dobozban. Ezt a dobozt csak egy évfordulón, vagy esetleg nehezebb időszakban nyitják ki, hogy emlékezzenek a kezdeti érzelmeikre és a kapcsolatuk erősségére.

Vízi ceremónia

Ha a szertartás víz közelében lesz megtartva, például egy tó vagy folyó partján, választhattok vízi ceremóniát, például egy papírhajó vízre bocsátását.

Közös szendvics készítés

Imádtok enni és ételeket készíteni? Válasszátok ki a kedvenc szendvicseteket, készítsétek elő az alapanyagokat és készítsétek el a szertartás keretén belül!

Gyűrűmelegítés

Ennek a szertartásnak keretén belül a gyűrűket egy dobozba helyezik és minden vendég egy rövid ideig a kezében tartja pár jókívánságot elmondva, amíg minden vendéghez el nem jut a gyűrű. Ez nagyszerű ötlet lehet mikroesküvők esetében.

Időkapszula

Írjatok egymásnak levelet, válasszatok ki egy jó bort és a szertartás alatt zárjátok ezt le egy dobozba. Ezzel megfogadjátok, hogy csak bizonyos alkalommal nyitjátok ki, például valamelyik évfordulótokon.

Koktél

Gyűjtsétek össze a kedvenc italotok hozzávalóit és készítsétek el az első koktélt, mint férj és feleség!

Shot

Ha csak az igen kimondására vártatok, hogy végre bedobjátok az első felest, akkor itt a nagyszerű alkalom! Válasszatok erre a célra gravírozott poharakat, ami az esküvő után is erre a csodás szertartásra fog emlékeztetni benneteket!

Közös fonás/csomó

Ez egy vallásos ceremónia fajta. Isten, a nő és a férfi hármas egységét szimbolizálja. A három kötél összefonódása olyan erős köteléket képez, ami nem szakad el soha.

Főzzetek teát vagy kávét

Ha az alkohol helyett inkább teát vagy kávét innátok arra is megvan a lehetőség. Mindkettő elegáns ital, főzzetek a szertartás alatt kávét vagy teát!

Lábmosás

Ennek a szertartásnak is vallási gyökere van, a másik lábának mosása szeretet és emberség szimbóluma. Nagyon fontos továbbá az egymásról való gondoskodás.

A szertartás érzelmes része az esküvőnek, így bármelyiket választanátok, nagyon szép pillanat lesz. Ha nem tudjátok, melyik illik hozzátok a legjobban, kérjétek szervező segítségét!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük