Skip to content

Anti-bride mozgalom

Az Anti-bride mozgalom arról szól, hogy a menyasszonyok és persze a vőlegények nem engednek annak a nyomásnak, hogy a hagyományos esküvői szokásokhoz, elvárásokhoz igazodnak, hanem teljes egészében a személyiségükre és az ízlésükre szabottan tervezik az esküvőjüket.

Az esküvő mérete:

Sok esetben elszaladnak az esküvők méretei amiatt, hogy külső nyomásra és elvárásra sokkal több embert meghívnak a párok az esküvőjükre, mint amennyit a szívük szerint meghívnának. A mozgalom jegyében vegyetek egy nagy levegőt és hívjátok meg csak azokat, akik a szíveteknek igazán kedves és valóban szívesen töltötök velük időt, szívesen megosztjátok velük az örömötöket.

Esküvő helyszíne:

Nem kell, hogy a helyszín hagyományosan étterem vagy rendezvényterem, esetleg kastély legyen. Lehet teljesen átlagos helyszíneket is mesebelivé alakítani, ha elég kreatívak vagytok ti vagy a szolgáltatóitok. Lehet ez a helyszín a hegy tetején, erdőben, egy bárban, a kertetekben, szinte bárhol.

Öltözet:

A hagyomány szerint a menyasszony fehéret a vőlegény sötét színű öltönyt, esetleg szmokingot visel. Manapság már ezzel kapcsolatban sincsen megkötés, hiszen a vőlegény esetében már korábban is feltűntek a barna, kék, szürke, bézs, esetleg bordó árnyalatok, de már a menyasszony is vehet a fehér ruhához kombináltan bármilyen színt, vagy akár az egész ruhája is lehet teljesen színes.

A menyecske ruha esetében is már egyre több menyasszony tér el a hagyományos, piros menyecske ruhától, hiszen már találkoztam kék, rózsaszín, zöld verzióval is, de ennek szintén csak a képzelet szabhat határt.

Az öltözetnél kimondottan fontos, hogy feleljen meg az ízléseteknek és az egyéniségeteknek, hiszen fontos, hogy egész nap felszabadultság sugározzon rólatok a Nagy Napon, és ez csak akkor tud megvalósulni, hogy kényelmesen érzitek magatokat a ruhátokban.

Szóval elő a színes szmokingokkal, mini esküvői ruhákkal, vagy bármi olyannal, amitől önmagatoknak érzitek magatokat!

Bármit választotok, bárhogyan döntötök, fontos, hogy a választásotok tükrözze a személyiségeteket, kapcsolatotokat, hiszen ez a nap rólatok szól!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük