Skip to content

Tervezzünk együtt, kísérjétek végig velem az esküvőszervezést #10 – Meghívó, Save the Date

A meghívó esetén nagyon sok lehetősége van az ifjú párnak. Lehet, hogy online készítenek meghívót és mindenkinek elküldik emailben vagy üzenetben, vagy létrehoznak egy Facebook csoportot, amibe minden fontos információt feltöltenek a vendégeknek. Ezek a modernebb, formabontóbb lehetőségek. A kézzel foghatóbb megoldások esetén a többség a papír alapú meghívókra gondol, pedig manapság már találkozhatunk plexi vagy fa alapanyagokkal is. Ha papír alapú mellett döntünk, akkor is hosszas gondolkodás következhet, ugyanis ki kell választani a papír színét, vastagságát, a meghívó méretét, hogy a papír hajtása milyen formában történjen és hogy milyen díszítés legyen a meghívón.

Hallottatok már a Save the Date kártyákról? Külföldön elterjedtebb, mint hazánkban, pedig nagyon hasznosnak tartom. Nem tudom, hogy vagytok vele, de én szeretek jóval előre tervezni és sok barátom van, aki ezt szintén elvárja. A Save the Date lényege, hogy mikor még nincsenek meg a konkrét időpontok vagy akár a helyszín se, de a dátum már igen, akkor is fel tudja írni magának a vendég a dátumot a naptárjába, hogy semmiképp ne szervezzen aznapra magának semmit. A mi esetünkben is ez nagy szerepet játszott. Az időpont és a helyszín megvolt, de a templom és a pontos időpontok a napon belül még nem, de mivel elkészítettük a kártyáinkat a vendégeink tudnak kalkulálni a dátummal, aminek nagyon hálásak voltak.

 

Egyébként én a papír meghívó híve vagyok, hiszen én szakmából adódóan is minden ilyen dolgot elrakok emlékbe, de sajnos be kell látnunk, hogy sok ilyen papíráru hamar a szemétben landol, így megértem azokat a párokat, akik ezt megspórolva elektronikus meghívót választanak.

Nemcsak időt, hanem pénzt is tudnak az ilyen megoldással spórolni, azonban – főként az idősebb generációk tagjai – előfordulhat, hogy hiányolni fogják a kézzel fogható darabokat és a személyesen átadott meghívó sokkal barátságosabb, meghittebb, mint egy elküldött email vagy Facebook meghívás.

Tehát a papír meghívót jobban szeretem, azonban a Facebook csoportot nagyon hasznosnak tartom, hiszen oda fel lehet tölteni azokat a hasznos, de nem annyira nem fontos dolgokat, amik a meghívóba nem kerülnek bele, mert csak részletkérdés, csak pár embert érint, vagy a szervezés későbbi folyamatában derül ki.

A kreatív menyasszonyok vagy barátnők elkészíthetik kézzel is a meghívót vagy ha van érzékük, akkor szerkeszteni is tudnak, de ha nem akartok sokat bajlódni vele, akkor érdemes profi segítséget kérni.

A mi esetünkben – bár van profi kapcsolatom, aki meghívókat készít,- mégis úgy döntöttünk, hogy még személyesebbé téve a meghívónkat én szerkesztettem meg az invitálót! Illetve a neveket pávatollas töltőtollal írtuk a vendégeknek, amiről ők nem tudtak, de nekünk nagyon izgalmas volt így írni:)

A verset hozzá Zsombor írta. (ha ifjú párként az én szolgáltatásomat választjátok, akkor kérhetitek az egyedi meghívó szöveget vagy személyre szabott verset is a megismerkedésetekről, vagy a közös élményeitekről!)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük