Skip to content

Az év színe 2023 – Viva Magenta

A Pantone a színkód rendszerek kidolgozásával foglalkozik és minden év végén kiválasztja a következő „Év színét”. Ez a szín abban az évben befolyással van a ruhákra, a berendezési tárgyakra, dekorációkra és az esküvőkre is.

A 2023-as év színe a „Viva Magenta” lett, ami egy bíborvörös tónus, meglehetősen élénk szín, bátorságot sugall, elősegíti az örömteli ünneplést. A szerelem színei a piros és rózsaszínes árnyalatok, aminek a kombinációja ez a szín, így tele van szenvedéllyel.

Ez a szín az esküvők esetében a bevállalósabb pároknak ajánlott, hiszen igazán merész és harsány színnek számít.

Íme néhány tipp, hogy Ti is beépíthessétek ezt a színt a Nagy Napotokba!

 

Dekoráció

Elég egyértelműnek tűnik, hiszen ez a színtől a harsány, élettel teli virágokra asszociálunk, de a dekorációban feltűnhet az egyéb dekorációs elemeken, berendezési eszközökön is.Pl: terítők, függönyök, anyagdíszek, gyertyatartók.

Kiegészítők, ékszerek

Rengeteg kézműves ékszertervező tudja elkészíteni az elképzeléseiteknek megfelelő díszt, ami kerülhet a hajba, nyakláncként, karkötőként, vagy akár cipőklipszként is a menyasszony cipőjére.

Ha már hajdíszek, akkor akár virágkoszorút vagy élő vagy művirágból készített virágos hajdíszt is viselhettek az esküvőn. Biztosan lenyűgözitek vele a násznépet!

Ruha

Már rég nem kötelező egy menyasszonynak teljesen fehér ruhát hordania a nagy napon. Ha tervezővel dolgoztok, ő biztosan könnyen bele tudja csempészni apróbb díszítések formájában a „viva magenta” színt a ruhátokba!

Ha már ruhákról esett szó, miért ne választanátok a koszorúslányoknak ezt a színt, nagyszerűen körülfognának, kiemelnének titeket ezzel az élénk színnel.

Meghívó

Ez az első dolog, amit a násznép lát az esküvőtökből. A meghívó stílusából már tud következtetni a vendég a dekorációra, hogy milyen stílusú helyszínre számítson, így díszítésként könnyen belevihetitek ide is az elképzeléseiteket!

Cipő

Ha nem szeretnéd, hogy a „viva magenta” domináljon már első ránézésre, akkor válassz merészebb cipőt, így csak akkor látszódik meg a szín, ha kilátszik a cipőd!

Vőlegény öltöny

A bevállalósabb vőlegények se maradjanak ki a buliból! Ha tetszik a vőlegénynek ez a szín (de fontos, hogy valóban tetszen neki, hiszen akkor fogja jól érezni magát benne), akkor a vőlegény öltönye is tündökölhet ebben a színben. Nem is feltétlenül teljes egészében, hanem apróbb díszítéssel, vagy a nyakkendőben, mellényben, díszzsebkendőben is megjelenhet ez a szín.

Jegygyűrű

Ezzel a ponttal a férfiakhoz szólnék. Ha az eljegyzés előtt álltok, de tudjátok, hogy a párotoknak különlegesebb, nem szokványos gyűrűt szeretnétek választani és a hölgy szereti az ilyen árnyalatokat akkor vágjatok bele! (Az én gyűrűm is hasonló árnyalatú 😉

 

Virágfal és boldogságkapu

A dekoráció részét is képezi ez a két elem, viszont dönthettek úgy is, hogy a dekorációtok visszafogottabb, de a virágfalatok harsányabb, hiszen akkor már a buliban vagytok.

Ti bevállalnátok ezt a színt az esküvőtökre? Szeretitek egyáltalán ezt a színt? Ha van bármilyen „Viva Magenta” terméketeket mutassátok meg! 

Forrás: Pinnterest

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük